Xavi verslaat Barcelona's flauwekul in overwinning op Almeria

De hoofdcoach van FC Barcelona, Xavi Hernandez, uitte zijn grote ontevredenheid over de prestatie van zijn team tijdens de 3-2 thuisoverwinning op Almeria in La Liga. Ondanks dat ze aanvankelijk een 1-0 voorsprong namen tegen het door degradatie bedreigde Almeria, stond Barcelona tijdens de rust op gelijke hoogte en had het geluk niet achter te staan. Ondanks de strijd op het veld trokken hun voetbalshirts, versierd met de iconische Blaugrana-kleuren, nog steeds de aandacht tijdens de spannende periode. 3-2 overwinning op Almeria. Kapitein Sergi Roberto stelde uiteindelijk de overwinning veilig met een late brace.

Xavi nam geen blad voor de mond bij het bekritiseren van zijn team en bestempelde het optreden in de eerste helft als 'onaanvaardbaar'. Hij benadrukte de defensieve fouten waardoor Almeria de score tweemaal op gelijke hoogte kon brengen. De coach, zichtbaar ontevreden, benadrukte dat dergelijke prestaties niet konden worden getolereerd en bracht tijdens de rust zijn teleurstelling over op de spelers.

Terwijl Barcelona erin slaagde drie punten veilig te stellen, uitte Xavi zijn bezorgdheid over de algehele geest van het team, waarbij hij een gebrek aan agressie en focus opmerkte vergeleken met het voorgaande seizoen. Hij wees op de terugkerende fouten en gemiste kansen van het team, een trend die hij toeschreef aan de prestaties van de afgelopen maand.

Raphinha's openingstreffer bezorgde Barcelona een eerste voorsprong, maar Almeria, dat dit seizoen nog geen La Liga-wedstrijd had gewonnen, maakte voor rust de gelijkmaker. De thuissupporters uitten hun ongenoegen met fluitjes tijdens de rust, een reactie die Xavi begreep en de ondermaatse prestatie van het team erkende.

Vooruitkijkend staat Barcelona voor uitdagingen in La Liga en de Copa del Rey, waarbij Xavi de noodzaak van een verbeterd ritme en intensiteit benadrukt. Terwijl het team voor de komende uitdagingen staat in La Liga en de Copa del Rey, hopen de trouwe supporters in hun Barcelona shirts op een heropleving van de vorm. De botte beoordeling van de coach suggereert dat het team dringend de geest en vastberadenheid moet herontdekken die hun eerdere succesvolle campagnes kenmerkten.